Lerenvliegen @ aero-kiewit

U stelt zich vragen, wat is een ULM, wat is een PPL-opleiding, wat is het verschil tussen beiden, u heeft een bedenking, u vraagt zich af wat het kost, u vraagt zich af of je medisch gezien mag leren vliegen, u vraagt zich af hoe een opleiding verloopt of… u bent gewoon nieuwsgierig. Kom gerust eens luisteren! Op zaterdag 5 september 2020 zal hieromtrent een infomeeting “lerenvliegen@aerokiewit plaatsvinden in het pilotenlokaal van Aero-Kiewit, Luchtvaartstraat 100 te Hasselt. Alles over de theoretische opleiding, de praktijkopleidingen PPL en ULM kom je te weten. Na de algemene uitleg en concrete informatie is er ruimte voor een individueel gesprek met theorie- en/of praktijkinstructeurs, bestuursleden, piloten… Ze zullen je zeker helpen met al je vragen te beantwoorden. Je kan je hier inschrijven voor de infomeeting..

Voel je het kriebelen om ook te leren vliegen?

Droomt u van rust, ruimte, wolken, reizen, mooie weidse zichten, de vrijheid van een vogel beleven, uw horizonten verleggen…een vliegtuig besturen! Deze droom kan werkelijkheid worden. Het kan en is haalbaar. Ontdek het hier!

Als ATO-322 biedt Aero-Kiewit vzw volgende door het Bestuur der Luchtvaart erkende opleidingen aan: PPL, LAPL, VFR Night, Banner towing, Glider Towing en Aerobatics. 

Vliegen gevaarlijk?

Vliegangst komt meestal voort uit een subjectief gevoel van onveiligheid. Het is onomstotelijk bewezen dat vliegen veel en veel veiliger is dan het autoverkeer. De kleine vliegtuigjes zijn ook niet onveiliger dan hun grotere broers. Maar we denken nu eenmaal te weinig rationeel na, zowel bij het instappen in een auto, als bij het aan boord gaan van een vliegtuig. Het feit dat de media (te)veel aandacht besteden aan vliegincidenten werkt dit gevoel nog in de hand.

Zelf vliegen, ook als ik een bril draag?

Wie een bril of lenzen draagt zal daar meestal geen enkel probleem mee ondervinden en moeiteloos goedgekeurd worden bij de periodieke medische keuringen.

Duur?

Ook de prijs hoeft geen onoverkomelijk probleem te zijn. Veel leden van onze club besteden op jaarbasis aan hun vlieghobby evenveel als een verstokte roker aan zijn dagelijkse portie sigaretten. Dikwijls staart men zich blind op het uit te geven bedrag om tot de uiteindelijke vliegvergunning te komen. Dat kan soms aardig oplopen, maar vergeet niet dat de uitgaven slechts geleidelijk gebeuren, en verspreid zijn over maanden of zelfs jaren die men er normaal over doet om die vergunning te behalen. En toch ook niet onbelangrijk: het plezier van het vliegen begint reeds…bij de eerste les!

Theoriecursus sportvliegen (PPL) en ultra light motorized (ULM) 2020 / 2021

De theoriecursus sportvliegen (PPL) en ultra light motorized (ULM) 2020 / 2021 gaat normaal gezien van start in oktober. Vanwege de corona-crisis hebben we onze lessen een tijd lang moeten opgeschorten. Deze zijn we momenteel nog aan het inhalen. Dit kan ook tot gevolg hebben dat we de nieuwe reeks theorielessen wat later dan gewoonlijk kunnen starten. De theorielessen zullen steeds doorgaan in het pilotenlokaal van Aero-Kiewit vzw, normaal gezien op dinsdag- en vrijdagavond van 20 tot ca. 22.30 uur en dit gedurende een 30-tal weken. (einde cursus voorzien op einde juli, op voorwaarde natuurlijk dat we geen of niet teveel hinder zullen ondervinden van eventuele maatregelen in het kader van de Corona pandemie). Tijdens vakantieperiodes (Allerheiligen-, Kerst-, Krokus- en Paasvakantie) worden er geen lessen gegeven. Kostprijs voor deze theoriecursus: 395 euro waarvan, bij het slagen in het theoretische examen bij het Bestuur der Luchtvaart te Brussel, 250 euro zal worden teruggestort op jouw provisierekening. Voor de aankoop van een volledig pakket cursusboeken dient een bijkomend bedrag van 130 euro betaald te worden. Voor het volgen van de ‘theoriecursus’ te Aero-Kiewit dien je geen lid te zijn van Aero-Kiewit vzw. We vragen aan alle nieuwe leden om zeker deel te nemen aan de theoriecursus. Het is tevens absoluut een "must" dat ook kandidaat ULM-piloten deze cursus volgen! Ondanks dat ULM'ers in Brussel enkel een examen reglementering en wetgeving dienen af te leggen is het noodzakelijk dat men over het volledig pakket dient op de hoogte te zijn. Ook de deelnemers aan de cursus van vorige jaren, die tot op heden niet-geslaagd zijn, of onvoldoende de lessen hebben kunnen meevolgen, kunnen (gratis) de cursus opnieuw volgen of verder doen aan de theoriecursus.

De verantwoordelijke voor onze opleidingen is voorzitter Frank Sterkmans (+32 478 94 81 80) bijgestaan door:

Voor bijkomende informatie kan u steeds een van bovenstaande verantwoordelijken contacteren.

Dus ook ik kan leren vliegen?

Ja, iedereen kan leren vliegen en met wat doorzettingsvermogen, geduld en tijd kan je piloot worden. Op het vliegveld van Aero-Kiewit bieden we twee verschillende soorten opleidingen aan. Wil je vliegen met een motorvliegtuig en je PPL brevet halen? Dat kan! Wil je vliegen met een licht motorvliegtuig en ULM-piloot worden? Dat kan! Ontdek het op de pagina's voor respectievelijk PPL en ULM uit het menu.

Aero-Kiewit vzw. All rights reserved | Powered by Manol Networks